Toegang geweigerd bij het indexeren van sps3:// content voor People Search

by Marco Rietveld 18. augustus 2010 13:27

Tijdens het configureren van SharePoint 2010 search verscheen de volgende foutmelding bij de eerste crawl.
 
Access is denied. Verify that either the Default Content Access Account has access to this repository, or add a crawl rule to crawl this repository. If the repository being crawled is a SharePoint repository, verify that the account you are using has "Full Read" permissions on the SharePoint Web Application being crawled. ( HttpStatusCode Unauthorized The request failed with HTTP status 401: Unauthorized. )

Wanneer er een Default Content Access Account wordt gebruikt heeft dit account geen rechten op de User Profile Service Application. Het Default Content Access Account heeft minimaal de rechten “Retrieve People Data for Search Crawlers” (“Gegevens van mensen ophalen voor zoekcrawlers” in de Nederlandse versie Crying face) nodig voor het indexeren van deze content.

 • Open Central Administration –> Application Management –> Manage Service Applications
 • highlight de User Profile Service en klik op de Administrators button.
   
  image
   
 • Voeg het Default Content Access Account toe en selecteer “Retrieve People Data for Search Crawlers”
 • Klik op OK
 • Start een Full Crawl

Tags: | |

Reactie plaatsen


 • Reactie
 • Live voorbeeld
Loading

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in anyway.

© Copyright 2022 SharePoint Geek